Čína na jazyku

Čína na jazyku

S02E02 - Čína na jazyku: Dědictví srdce

8.7. 11:50
ČT2 [localdb]
50 minut

Z ruky k ústům a z úst k srdci. Rčení, kterým se řídí mnoho čínských rodin. I proto je tato asijská kuchyně tak těžko napodobitelná a mnohdy i zahalená jemnou mystikou. Je to dáno tím, že z mnohé z receptů se předávají z generace na generaci a zůstávají rodinným pokladem. V rámci odhalování tajů čínské kuchyně objevíme i tajemství některých jejich ingrediencí. Poznáme starobylou výrobu řepkového oleje pomocí dřevěných forem nebo tradiční domácí výrobu nudlí.

Více informací
Nahrát
Nahrávat seriál

Epizody

Řada 2
S02E01

Čína na jazyku: Na cestě

3.7. 07:20, ČT2 [localdb], 50 minut

Čína na jazyku: Na cestě

Návštěva Číny nabídne hostům exkurzi nejen mezi historické památky, ale také do bohatého světa vůní a chutí asijské kuchyně. Nyní budeme mít jedinečnou možnost poznat historii čínských jídel, jak se pěstují a zpracovávají suroviny, jak se jídla připravují, ale hlavně to, co jídlo a tradice s ním spojené pro lidi znamenají. K odhalení kulinářského dědictví tvůrci dokumentu nevyužívají svět profesionálních kuchařů, ale prostředí obyčejných lidí, kteří se s nimi podělili o své dovednosti a znalosti.

Dostupné za 5 dnů
S02E02

Čína na jazyku: Dědictví srdce

8.7. 11:50, ČT2 [localdb], 50 minut

Čína na jazyku: Dědictví srdce

Z ruky k ústům a z úst k srdci. Rčení, kterým se řídí mnoho čínských rodin. I proto je tato asijská kuchyně tak těžko napodobitelná a mnohdy i zahalená jemnou mystikou. Je to dáno tím, že z mnohé z receptů se předávají z generace na generaci a zůstávají rodinným pokladem. V rámci odhalování tajů čínské kuchyně objevíme i tajemství některých jejich ingrediencí. Poznáme starobylou výrobu řepkového oleje pomocí dřevěných forem nebo tradiční domácí výrobu nudlí.

O pořadu

cze

Návštěva Číny nabídne hostům exkurzi nejen mezi historické památky, ale také do bohatého světa vůní a chutí asijské kuchyně. Nyní budeme mít jedinečnou možnost poznat historii čínských jídel, jak se pěstují a zpracovávají suroviny, jak se jídla připravují, ale hlavně to, co jídlo a tradice s ním spojené pro lidi znamenají. K odhalení kulinářského dědictví tvůrci dokumentu nevyužívají svět profesionálních kuchařů, ale prostředí obyčejných lidí, kteří se s nimi podělili o své dovednosti a znalosti.